четвъртък, 3 декември 2009 г.

Yahoo! Asia rocks!

Yes, yes, yes! Най-накрая се сдобих с безплатен POP3 и SMTP достъп до yahoo пощата си! Стана много лесно - само смених настройките на регистрацията ми.
От mail options отидох на accounts, след това add or edit an account. Там избирам account information, след като въведа парола се отваря информацията за регистрацията ми. Прелиствам надолу до account settings и избирам set language, site, and time zone. От падащото меню на new setting избирам yahoo Asia (би трябвало да стане и с yahoo India, UK, Singapore и т.н., но при мен се получи с Asia). След това се запаметяват настройките и трябва отново да се въведе паролата при поискване.
Сега изчаквате едно денонощие (не знам защо, но при мен така стана - не беше веднага :-))), влизате отново в опциите на пощата и директно цъквате върху POP3 and forwarding - настройвате ги според желанието си и не забравяйте да натиснете save, преди да изпробвате с Outlook Express или Thunderbird, или друга такава програма :)
Има обаче едно НО, за хората, които са свикнали с пощи като gmail - свалената поща се изтрива от онлайн кутията ви и досега не съм намерила настройки, които да променят това. Сортираните писма не се свалят, имате достъп само тези от inbox. Другите си стоят в онлайн кутията. Това може и да е плюс, може и да е минус - зависи от нагласите и потребностите. Gmail безспорно са по-добри, но yahoo!mail ми е най-старата поща, а напоследък има все повече и все по-интересни приложения. С някои от приятелите си общувам само чрез yahoo. Затова съм много доволна, че няма да ми се налага да губя регистрацията си там :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар