четвъртък, 3 април 2008 г.

Раждане за мъже

Много ми е интересно как винаги чувам разни мъже компетентно да се изказват за раждането- 'е, видя ли, че няма нищо страшно'! Как пък го разбраха това? Кога за последно раждаха? Или смятат, че щом жените им раждат по два- три пъти, значи не може да е страшно! Е, имам новини за вас мъже- жените ви са доста по- големи герои, отколкото смятате.

Някои си мислят, че раждането минава бързо и колкото и да боли, преживява се... Представете си сега, че с всичка сила ви ударят с голям метален чук по пръстите. Сигурно не е било кой знае какво, защото продължи само секунда. Дали? Не знам, вие ще кажете. Ако не сте сигурни, може да се пробвате с някой чук, който ви е под ръка. Сега си представете, че някой ви удря по същия начин на всеки 3-5 минути в продължение на 4-5 часа. Също така си представете, че пръстите ви не се чупят и не изтръпват от удара (както винаги сте си мислели, че ще стане), а постоянно чувстват болктата, която обаче си е все така силна и засилваща се. И да, не можете да припаднете, заради повишеното количество адреналин. Прибавете и няколко торби с пясък около кръста и краката с общо тегло около 15-20 килограма, а също и някоя хрема, която затруднява сърцето и дробовете ви (както бебето ги избутва в последните месеци). Нека не забравяме и метална скоба, която седи между краката ви и ви пречи да ходите.

И сега идва най- забавната част. Към края на 4тия или 5тия час, ви казват, че ще спрат да ви хамалят с чука, ако успеете да вдигнете една 100 килограмова щанга. Разбира се, от вас се иска да се опитате да я вдигнете точно в момента, когато ви ударят най- силно. В началото е трудно- пръстите ви агонизират, не можте да стиснете добре щангата, но мисълта, че всичко ще свърши, някак си ви дава сили да опитвате отново и отново. В един момент, без дори да повярвате, без дори да разберете как, вие успявате! О, да! Най- накрая всичко свърши!

Честито! Току що вие родихте бързо и лесно! Е, видяхте ли, че няма нищо страшно?

Сега само остава да ви зашият без упойка, защото всичко ви е изтръпнало (дали?) и можете спокойно да си починете.

И догодина заповядайте пак с второто... :-)

ПП След като написах статията, дадох на Нанко да я прочете. Той невярващо се подсмихна и реши, че силно преувеличавам. О да, значи все пак статията дава някаква бегла представа за истината около раждането. Майките знаят защо...

Няма коментари:

Публикуване на коментар