петък, 28 ноември 2008 г.

Picasa 3!!!


Който не си е даунлоуднал Picasa 3 все още, голяма грешка е ненаправил :-) Вижте само какви страхотни колажи си измайсторих със снимките от морето на тази чудна безплатна програма!

Стават само за 2-3 минути и имат опции за автоматично нареждане, задаване на централна картинка - при това само с влачене, а не със сложни команди. Има и бутон shuffle, с който пре-разхвърляте снимките.



Можете също да си ги връткате, накъдето си искате, и да им сменяте размерите, както си искате. Това става пак на място, пак само с влачене и не със сложни команди или 986495496361 копчета от 567697 падащи менюта, където докато си намериш функцията и си забравИл какво си правИл :-)))

Могат също да се сет-нат директно като тапет на компа или да се запазят като плакат, който после да се принтне. Може да се добавят различни ефекти - замъгляване (с възможност за настройване на степента и обхвата), промени на цветовете - чернобяло, степени на цветното, оттенъци, "интензитети" :-))) и много други. Може да добавяте и текст, ама съвсем свободно - излиза съобщение: "Кликнете където и да е, за да създадете текст"! Текстът може да се форматира.

Сигурно има и още, но аз си имам и друга работа, освен да се кефя на софтуер ;-) А още колко има да ви зарибявам...

 
Posted by Picasa

За малко да забравя! А защо изобщо Пикаса? Ами защото това е най-куул технологията за качване на снимки в уеб пространството! Изключително лесно (програмата сама намира картинките), много бързо (само маркирам и натискам ъплоуд, без да се логвам онлайн), мога да създавам нови албуми или да добавям снимки към стари. Дори клипове се качват изумително лесно. Разбира се, нещата се съхраняват в гуугъл архив онлайн, което също е огромен плюс за мен :-)
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар