вторник, 20 март 2012 г.

Невъзможно?

Не, възможно!

Знаехте ли, че можете да се излекувате от гърбица? Да, наистина е възможно! Вчера забелязах, че досадната мини гърбица по средата на гърба ми е изчезнала! Е, в някои позиции мястото все още си личи, но определено вече е доста по-гъвкаво. За първи път от години, всъщност дори от детството ми, започнах да усещам гърба си истински гъвкав. Няма никакви блокади и скоро ще успея да постигна желаната от мен форма, въпрос е само на време.

Как го постигнах? Отговорът е: с балет и йога. Най-важното е да се работи ежедневно или стремежът да е към ежедневна работа (за работеща майка и през ден е постижение :)). Важно е да се работи не с насилие, а с постоянство. В никакъв случай не трябва да се правят опити за постигане на краен резултат още в началото. В същото време трябва да има стремеж към развитие.

Друг важен момент е правилната позиция. Ако разтягате на една страна, ще постигнете външно по-бърз резултат, но реално ще си контузвате кръста. Трябва да се спазват правилата в йогата и балета, за да няма контузии и за да са трайни резултатите.

За постигане на по-добра гъвкавост много помага предварителното загряване на цялото тяло. За целта може да се приложат всякакви похвати - бягане, танци, плуване и др.

Това е от мен.

Пожелавам на всички гъвкав и здрав гръб :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар