събота, 8 октомври 2011 г.

Пари!

Или защо вероятността да ви го пожелая е почти равна на нула.

Септември е месецът на рождените дни, особено в нашето съсловие - всички сме деви :))) На рождения ден на един от колегите, докато му пожелавахме какви добри неща да му се случат, се стигна и до спора дали "пари" е хубаво и още повече най-важното пожелание.
 Какво не можело да се купи с пари?
 Като се замисля - нищо истински ценно!
 Нито щастие, нито приятели, нито дори здраве и живот. Ако някой се съмнява, да си спомни за всички богаташи, които умират от свръх дози, стрес или от същите болести, от които умират милиони други, много по-бедни от тях.

 Съвсем наскоро си изтеглих късметче от купичката с късметчета в ресторант "Венеция". Пишеше "Пари". Точно тогава (както и сега) много ми трябваха и се зарадвах, даже си казах "Дай Боже!" Може би затова ми бе изпратено послание да преразгледам пак приоритетите си и да не забравям кое е истински важното. Наложи ми се да прекарам известно време на място, където никой не си пожелава пари.

А ето и една, уж китайска, мъдрост:

"С пари можеш да купиш къща, но не и дом. С пари можеш да купиш часовник, но не и време. С пари можеш да купиш легло, но не и сън. С пари можеш да купиш книга, но не и знание. С пари можеш да платиш за лекар, но не и да купиш здраве. С пари можеш да купиш положение, но не и уважение. С пари можеш да купиш кръв, но не и живот. С пари можеш да купиш секс, но не и любов."

Няма коментари:

Публикуване на коментар