tag:blogger.com,1999:blog-7581314680554348908.post3311690136002169329..comments2022-03-24T12:31:45.395+02:00Comments on Дневникът на Ани: Природна аптекаanionhttp://www.blogger.com/profile/09566437761323198506noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7581314680554348908.post-56080145415514277842010-09-01T11:29:43.757+03:002010-09-01T11:29:43.757+03:00Хе-хе, да не те изпусне от поглед човек :)))Хе-хе, да не те изпусне от поглед човек :)))anionhttps://www.blogger.com/profile/09566437761323198506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7581314680554348908.post-75054469408144289742010-08-30T10:37:54.803+03:002010-08-30T10:37:54.803+03:00Е, моля то се, откакто открих , че Луната ми е в Д...Е, моля то се, откакто открих , че Луната ми е в Дева и имам склонност към здравни issues, така се развихрих, че станах спец за отрицателно време хехех. някъде към 3-4 курс се зарибих за Аюрведа и оттогава се поддържам така:)Зараnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7581314680554348908.post-27186351876888193982010-08-29T21:38:23.887+03:002010-08-29T21:38:23.887+03:00Мерси за рецептите!
Не знаех за тези ти интереси,...Мерси за рецептите!<br /><br />Не знаех за тези ти интереси, изненада ме :)))<br /><br />Аз досега само си купувам Аюрведа лекарства, но не съм се задълбочавала. Сега ти ме провокира :)<br /><br />Нанко напоследък е много заинтригуван от билколечението и чете всичко по темата. Затова вмъкнах и тези рецепти - нямаме ги на хартия (чути са от уста), а не искаме да ги забравим, понеже са наистина вълшебни!anionhttps://www.blogger.com/profile/09566437761323198506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7581314680554348908.post-9806441454570253652010-08-25T18:27:30.060+03:002010-08-25T18:27:30.060+03:00Това е от Аюрведа. Когато ме заболи гърлото, даже ...Това е от Аюрведа. Когато ме заболи гърлото, даже още ПРЕДИ да почне явно да те боли, си правиш една чаша с топла водаа, вътре с куркума, сол, черен пипер и аз слагам и джинджифил на прах. Става лютиво и горещо. И си правиш гаргара , джабуркаш и плюеш. Куркумата отнема всякакви налепи и гадове, както и солта, а останал;ите неща са за сгряване. <br /><br />Чай от корен джинджифил или от сух се прави като просто в гореща вода поставиш подправката и за няколко минути тя си ври. После си го пиеш, от сухия е по-силен чая, но от коренчето е много вкусен. Лютив е и е подходящ за организми с бавен метаболизъм, засилва огъня на храносмилането 30 мин преди хапване. Аз обаче си го обичам, без да имам нужда хехехе, и си го пия редовно като стане хладно, да ме сгрява. <br /><br />Всички тези супер прости неща са описани в книгите по аюрведа, аз вече от години си ползвам това знание и се чувствам чудесно!зараnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7581314680554348908.post-78483400914809698082010-08-24T22:48:12.666+03:002010-08-24T22:48:12.666+03:00Хей, Зарче, радвам се за включването :)
Ще ми е и...Хей, Зарче, радвам се за включването :)<br /><br />Ще ми е интересно да чуя за чая от джинджифил и куркума. Дай насам рецептата.anionhttps://www.blogger.com/profile/09566437761323198506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7581314680554348908.post-31215353241470970662010-08-24T16:21:08.710+03:002010-08-24T16:21:08.710+03:00Ани, жестока си! И аз така се лекувам само с чайов...Ани, жестока си! И аз така се лекувам само с чайове и билки! Факт - последният път, когато съм пила антибиотици, е било в девети клас! И казвам на хората да пият чайове, особено сега есента като се захлади, профилактично, но кой да слуша!<br />Даже за гърло правя едни гаргари с джинджифил и куркума - винаги така си запазвам гърлото в студа!Зараnoreply@blogger.com